Ontvang nu tijdelijk een verrassing bij aankoop van 20,- of meer

WOW! Zelfs een deel draagt geen sport bh, terwijl hier weefselschade door kan ontstaan. Ai! Kies dus de juiste sport bh ladies! Een goede ondersteuning tijdens het sporten is belangrijk. Sporten is goed voor je lichaam, maar een slechte bh tijdens het sporten is zeker niet goed voor je. Daarnaast accentueert een goede sport bh je borsten op de juiste manier, waardoor je je zekerder en mooier voelt tijdens het sporten. Maar hoe kies je nu de juiste sport bh? Online zijn er oneindig veel sport bh’s van je favo sportmerken te vinden, maar even het pashokje in te stappen om uit te zoeken welke het beste past, wil helaas niet. Omdat ik dit zelf ook zo moeilijk vind, heb ik mijn stoute sportschoenen aangetrokken en ben ik naar een gespecialiseerde lingerie winkel gegaan. Daar heb ik de volgende tips & tricks geleerd van een echte lingerie-expert!

kies de juiste sportbh- tip1

Kies de juiste Maat

Om de juiste Sport-BH maat te kiezen, meet je je omtrek en je cupmaat:

  • Omtrek: Om je omtrek te meten plaats je het meetlint onder je armen, precies onder je borsten op je BH rand. Trek het meetlint strak en zorg ervoor dat je de maat opneemt op je zij.
  • Cupmaat: Bij het kiezen van de cupmaat gaat het vaak fout. Dus een goed plan om dit ook eens op te meten! Dit doe je daar het uiteinde van het meetlint midden op je borst, tussen je borsten, te drukken. Neem de maat op vanaf de grens van het borstbeen en je borst, over de tepel, tot aan de andere kant van je borst.

Kies de juiste BH Voor de juiste Sport

Besef dat het allereerst voor sporten is en dat een gewone bh niet ondersteunt, maar ook niet echt fris is. Ook al wassen we deze elke keer na het sporten. De materialen van een sport bh zijn ademend, voeren transpiratievocht snel af en hebben een anti-bacteriële werking. Hierdoor blijf je langer fris en droog. Verder zorgt het elastische materiaal voor een goede drukverdeling rondom de romp en zijn de schouderbandjes breed en gepolsterd. Dit zorg ervoor dat je borsten gedragen worden in plaats van opgehangen.  Maar elke sport heeft zijn eigen bewegingen; bij hardlopen bewegen je borsten vooral op en neer, bij tennis maak je draaibewegingen en bij mountainbiken zit je langdurig voorovergebogen. Kies daarom een sport bh die aan de specifieke eisen van jouw sport voldoen. Let daarom op de bounce-reductie van je nieuwe supergoede aanwinst!

Kies de juiste BH Voor de juiste intensity

Hoe stevig je sport bh moet zijn, hangt af van hoe actief je sport. Ben je een fanatieke high intensity sporter of zijn de oefeningen juist wat rustiger en spring je niet van hot naar her? De impact van de sport, maar ook je cupmaat bepalen de intensity level.Een goede sport-bh ondersteunt je borsten en beperkt de bewegingen van de borsten.
Spring je veel en is de sport vrij intensief, zoals bootcamp en hardlopen? Kies een high intensity BH. Je borsten maken veel schokkende bewegingen, waardoor je huid en borstweefsel kan uitrekken. Deze stuiterende borsten kunnen ronduit vervelend en zelfs pijnlijk zijn. Is de sport iets minder fanatiek? Dan kan je kiezen voor Medium Intensity. Low Intensity is alleen geschikt voor ‘ontspannende’ sporten als Yoga. Heb je een vollere cup of twijfel je? Kies dan altijd voor een hoger intensity-level.

LOW INTENSITY
Yoga
Fietsen
Wandelen

MEDIUM INTENSITY
Spinning
Schaatsen
Skien
Snowboarden

HIGH INTENSITY
Bootcamp
Hardlopen
Fitness
Tennis

Kies het juiste Model

Het effect van elke sport bh verschilt, net als bij een gewone bh’s zijn er ook verschillende sport bh modellen die je borsten op een andere manier kunnen accentueren, laten uitkomen en ondersteunen. Wil je liever dat je borsten wat voller lijken en naar elkaar gepusht worden of heb je liever dat ze een beetje van elkaar gescheiden blijven? Let hierbij op of je voor een ingekapselde sport bh kiest of voor een compressie sportbh. Heb je een volle cupmaat? Dan kun je het beste kiezen voor de ingekapselde, welke bestaat uit twee aparte cups van niet-elastisch materiaal met een elastische onderband. Waarbij de compressie sport bh bestaat uit één elastisch voorpand, vaak met gekruiste rugbanden. Heb je een kleinere cup? Kies dan voor deze vorm, zodat je borsten iets voller ogen en toch goed ondersteunt zijn. Beugel in je sport bh? Je houdt van ze of je haat ze, maar het maakt voor de ondersteuning gelukkig vaak niet uit!

Kies de juiste Vulling

Wil je cups zonder padding voor optimale vocht- en temperatuurregulatie of heb je liever een dunne of juist een dikkere padding om je gevoelige huid te beschermen?  De keuze heb je meestal al vaak voor jezelf gemaakt. Maar een verkeerde keuze zorgt vaak voor ongemak. Vind je je borsten te klein, dan voel je tijdens het sporten vast fijner bij een sport BH met vulling. Heb je al een grotere cup van jezelf. Kies dan voor voorgevormd of voor een sport bh zonder vulling. Let wel op..zelf vind ik het ongemakkelijk als je ziet dat ik het koud heb, dus kies ik altijd wel voor een voorgevormde sport BH.