Ontvang nu tijdelijk een verrassing bij aankoop van 20,- of meer

8x inpaktips voor een #fitgirl zomervakantie

Ben jij de afgelopen maanden fanatiek aan het sporten geweest en heb jij alle lekkere taartjes en toetjes vriendelijk afgewezen? Dan heb jij die summer break helemaal verdiend. Zon, zee, strand: de ideale vakantie om even helemaal bij te komen en die batterij weer op te laden. Een dagje naar het strand, leuke stadjes bezoeken of misschien wel een leuk feestje meepakken. Op vakantie gaan betekent vaak ook tijd voor een rust momentje. Even geen verplichtingen, alleen genieten. Dit houdt vaak ook in dat je je gezonde eet- en sportpatroon misschien wel voor even gedag gaat zeggen. 


NOPE! Je kan op vakantie nog steeds werken aan je gezonde levensstijl. Door de juiste sportieve items in je koffer te stoppen gaat dat zeker lukken! En misschien wel belangrijker: een uitpuilende koffer is hiervoor niet nodig. Maar voordat je in het vliegtuig stapt, moet er nog even wat gebeuren..

Mijn 8x Inpaktips:

Tip 1. Hippe Sportkleding
Wie fanatiek wil zijn neemt natuurlijk een hippe sportoutfit mee. Op je vakantielijstje moet dan ook zeker een sportshirtje, sportbroekje en een goed ondersteunende sport BH staan. Sporten zonder sport BH is een no go! Verder is het meenemen van een paar goede sportschoenen in je koffer ook slim. Het beste kan je een paar hardloopschoenen meenemen, omdat je deze multifunctioneel kan gebruiken: voor actieve uitjes, tijdens het hardlopen of misschien wel voor een stevige hike. Vergeet daarnaast niet om een aantal paar sportsokken mee te nemen. Tip: Prop je sokken in je schoenen, zo bespaar je ruimte in je koffer.

Tip 2. Een grote strandhanddoek
Leg deze in je hotelkamer op de grond of zoek ergens op de camping een rustig plekje, want het is tijd voor een aantal fitnessoefeningen. Een goede tip is om de 7 minute app te downloaden. Zo hoef je elke dag in de hitte slechts een work-out van 7 minuten te doen, maar pak je wel de belangrijkste oefeningen mee.

Tip 3. Fitbit Charge 2
Nog niet aan de 10.000 stappen gekomen vandaag? Mooi, dan heb jij een goede reden om nog even een stadje in te gaan of de omgeving te verkennen. Deze Fitbit geeft namelijk aan of jij je stappendoel al hebt bereikt. Niet genoeg stappen gemaakt in het afgelopen uur? Ook dan zal de Fitbit aangeven dat je uit je luie strandbedje moet komen om een strandwandeling te gaan maken. Groot voordeel is dat de Fitbit natuurlijk niet in je koffer hoeft, aangezien deze pas werkt als hij om je pols zit ;).

Tip 4. Healthy Leesvoer
Leuk leesvoer waar je gelijk gemotiveerd van raakt is natuurlijk altijd goed. Neem bijvoorbeeld leuke tijdschriften mee als de Women’s Health of Santé. Of een goed boek als Grenzeloos Gezond van Ellen Hoog is ook zeker een aanrader. Zo combineer je een rustmomentje met inspiratie.

Tip 5. Springtouw of Weerstandsbanden
Hoe slim? Het zorgt voor haast geen gewicht in je koffer, maar je hebt gelijk goede hulpmiddelen bij je voor een intensieve training. Gebruik ze bijvoorbeeld tijdens een Tabata training. Tabata is al sinds de jaren ’90 een bekend onder de fitgirls en dus niets nieuws onder de zon. Een Tabata work-out is een opeenvolging van cardio-oefeningen die je gedurende 20 seconden op extreem hoge intensiteit uitvoert, steeds gevolgd door 10 seconden rust. Een gemiddelde training duurt vier minuten. Dus download die Tabata app want het is zeker de moeite waard. Ben jij klaar voor een stevige Tabata?

Tip 6. Badpak
Na een verfrissende duik in het water blijf je er natuurlijk nog even in het water om een paar baantjes te trekken. Naast het feit dat een badpak nu helemaal hot is, blijft alles ook beter op z’n plek zitten tijdens je zwemavontuur.. (hallo nieuwe badpak!).

Tip 7. Oordopjes
Vergeet zeker je oordopjes niet. Een heerlijke zomermix of iets met een goede beat zorgt ervoor dat je work-out net iets gemakkelijker gaat. Rol je oordopjes om je deo heen, zo raken ze niet in de knoop.

Tip 8. Waterflesje
Misschien nog wel het meest belangrijke van alles is een waterflesje. Genoeg water drinken is het meest gezonde wat je tijdens je reis kan doen. Probeer overdag alleen water of thee te drinken en ga pas ’s avonds over op cocktails, wijn of prosecco. Het bruisende deel van de vakantie kan dan beginnen! Het waterflesje draag je natuurlijk de hele reis bij je en zorgt dus niet voor een overvolle koffer.

Fijne vakantie!

Een meid die graag haar passie deelt: Sports & Fashion. En laat je graag zien dat sportkleding net zo hip en chique kan zijn als al het andere moois in je kledingkast! Daarnaast deel ik leuke oefeningen, tips, hotspots, nieuwe brands & ga ik graag samen met je naar leuke events!

Post a Comment